Nätverksträff för projektsugna


Event Details


För den som vill utveckla sin verksamhet, hitta nya målgrupper, lära sig nya saker, nätverka med andra, få inspiration och nya ideér, hjälper det ofta att ansöka om projektfinansiering. Om ditt förbund, verksamhet eller organisation funderar på projektmöjligheter kan både Norden och EU hjälpa. Välkommen med på en träff för att höra mer om Interreg Central Baltic-programmet 2021-2027, Erasmus+ och Nordplus.

Program
12.00 Lunch och nätverkande kring projektidéer
12.30 Nordplus och Erasmus+
Om du arbetar med eller kring lärande (i vid bemärkelse) kan Nordplus och/eller Erasmus+ vara rätt instans att söka medel från. Men hur ska man tänka? Vad kan man få pengar för? Och hur utvecklar man den där goda idéen som sedan faktiskt får pengar? Johanni Larjanko, informatör på Bildningsalliansen, berättar om vad som fungerar, svarar på frågor, hjälper dig på vägen som har början till en projektidé klar, samt hjälper dig att hitta partners i Norden och Europa.
13.30 Kaffepaus
13.45 Interreg Central Baltic-programmet
Dan Sundqvist, informatör för Central Baltic, kommer och presenterar nya Interreg Central Baltic-programmet 2021–2027. Totalt finns 118 miljoner euro (ERUF) tillgängligt för gränsöverskridande projekt under den kommande programperioden. Nytt för programperioden 2021–2027 är att EU-finansieringen utgör 80 procent av godkänd budget samt användningen av förenklade kostnadsalternativ.
Central Baltic stöder gränsöverskridande samarbetsprojekt mellan Finland (inklusive Åland), Estland, Lettland och Sverige. De finansierade projekten måste ha projektpartners från minst två länder inom programområdet. Stödberättigade partnerorganisationer är offentliga organisationer, icke-statliga organisationer och privata aktörer beroende på relevans för projektgenomförandet.
14.45 Projektidéer och frågor
15-16 Möjlighet till projektdiskussioner, konsultationer och frågor på plats.

Träffen riktar sig till förbund och centralorganisationer smat andra aktörer som vill veta mer om olika finansieringsmöjligheter. Träffen ordnas fysiskt på Ode, med det är också möjligt att lyssna på distans via Zoom kl. 12.30-15 (eller till den del av programmet som intresserar). Vi bjuder på lunch och kaffe under träffen. Anmäl dig senast den 15 november via denna länk.

Tillfället är på svenska. 

Välkommen med!